A ginkgo biloba nevelése és termesztése 1.

ginkgo25.pngA ginkgo biloba egy kártevő mentes fa és ellenáll a viharkároknak. A fiatal fák gyakran nagyon nyitottak, de sűrű lombkoronát növesztenek, ahogy egyre érettebbé válnak. Ettől lesz a ginkgo biloba tartós utcai fává, ahol elegendő hely van arra, hogy nagyobb méretben is elférjen. A ginkgo biloba jól tűri a legtöbb talajt, beleértve a tömöttet és a lúgosat, illetve képes akár 75 méter magasra vagy még magasabbra nőni. A ginkgo biloba fát könnyen át lehet ültetni és ősszel élénk, srága őszi színben pompázik ez is, ami felülmúlhatatlan ragyogást jelent. Azonban a levelei egy idő után lehullanak és csak tavasszal hoznak új leveleket.

 Jellemzők

Tudományos neve: Ginkgo biloba

Közhasználatú név: páfrányfenyő, Ginkgo

Család: Páfrányfenyőfélék

Származási hely: Ázsiában őshonos

Felhasználás: bonsaiként, pázsitként, parkolók körüli sávokban, autópályák mellett, járdák mellett, lakóövezetek mellett, a fát sikeresen termesztik a városi területeken, ahol nagy a légszennyezés, rossz a vízelvezetés, tömörített a talaj vagy gyakori az aszály, mert a páfrányfenyő még ezeken a területeken is megél.

Leírás:

Magasság: 50-75 méter.

Korona: 50-60 méter.

Korona egységesség: szabálytalan vagy vázlatos sziluett.

Korona alakja: kerek, piramis.

Korona sűrűsége: sűrű

Növekedési sebesség: lassú 

A ginkgo biloba tehát egy nagyon különleges fafajta, ami elég sok területen jól megél és, amit igen könnyű termeszteni is.