A ginkgo biloba mellékhatásai a fejfájásra és a migrénre

gingko3.jpgA ginkgo biloba gyógyászati felhasználása több ezer évre nyúlik vissza. A ginkgo biloba ma már egyre népszerűbb gyógynövény, hiszen hatékonyan képes javítani a memóriát, csökkenteni az Alzheimer-kór, a PMS és a migrén tüneteit. Használata teljesen biztonságos, viszont nagyobb mennyiségben okozhat mellékhatásokat.

Mellékhatások

A ginkgo biloba mellékhatásai lehetnek a migrén, a fejfájást és az agyi görcsök, mivel a ginkgo biloba rossz irányba is képes befolyásolni a véráramlást. Képes megzavarni a normál elektromos aktivitást és az egészséges véráramlást. Nagyon ritka esetben rohamokat is okozhat a szervezetben: ez lehet egyszerű bambaság, de súlyos esetben eszméletvesztéshez és a szervezet remegéséhez is vezethet.

Aritmia

A szívritmust is képes megzavarni a ginkgo biloba. A szívverést szabálytalanná teszi, ami kellemetlen érzést okoz a mellkasban. Ez a gyógynövény megzavarhatja a test egész működését. A szív legsúlyosabb esetben meg is állhat.

Székrekedés

A szervezet minden új típusú anyagot idegenként észlel, ami az emésztőszervrendszer működését is megzavarhatja. A ginkgo biloba például székrekedést okozhat, de ez a probléma rendszeres használatával elmúlik.

Hányinger

A ginkgo biloba ritka esetekben hányingert is okozhat. De ez általában csak kezdeti használatakor jelentkezik. Ha a tünetek továbbra is megmaradnak, érdemes abbahagyni a ginkgo biloba fogyasztását.