Miért ne szedjük a ginkgo bilobát?

ginkgo51.jpgA ginkgo biloba egy népszerű egészségügyi kiegészítő, ami a ginkgo biloba fa leveleiből származik. Hagyományosan a ginkgo bilobát arra használják, hogy fokozzák a memóriát, illetve, hogy javítsák a vér áramlását a testen keresztül. Annak ellenére, hogy ezekre az egészségügyi ellátásokra a ginkgo biloba nagy hatékonysággal alkalmazható, ezek a kiegészítők vagy a ginkgo bilobával dúsított élelmiszerek nem mindenki számára megfelelőek. Éppen ezért nagyon fontos tisztában lenni az ellenjavallatokkal is, mielőtt ezta gyógynövényt rendszeresen kezdenénk el szedni. Kik nem szedhetik tehát a ginkgo bilobát? 

Nők, akik terhesek vagy, akik épp az újszülött kisbabájukat szoptatják

A ginkgo biloba biztonságát és hatékonyságát még nem értékelték teljesen a terhes nők és a szoptatós anyák esetében. Éppen ezért jobb, ha a terhesség és a szoptatás ideje alatt nem használjuk ezt a gyógynövéyt. A ginkgo biloba esetenként vetélést vagy koraszülést is eredményezhet. Helytelen használata pedig nem várt negatív hatásokat jelenthetnek a magzat számára, állítja a MedlinePlus.com

18 év alatti gyermekek

A gyermekeknek sem ajánlott a ginkgo biloba használata állítja az University of Maryland Orvosi Központja. Azokban az esetekben, amelyekben a ginkgo biloba használata mégis indokolt, nagyon fontos, hogy a kiegészítők fogyasztása orvosi felügyelet mellett történjen, illetve, hogy a ginkgo biloba fogyasztása csak néhány hétre korlátozódjon.