A ginkgo biloba veszélyeinek áttekintése

gingko19.jpegA kivonat, amelyet a ginkgo biloba leveleiből nyernek ki alapvető összetevője néhány memóriafokozó kiegészítőnek, amelyek manapság igen sok helyen a rendelkezésünkre állnak, akár csak a súlycsökkentő kapszulák. A ginkgo biloba legfontosabb hatásai közé tartozik a vérkeringés fokozása, illetve az agyműködés stimulálása, valamint a szabad gyökök semlegesítése.

Ezen túlmenően a ginkgo biloba javítja a vér áramlását az egész szervezetben, és megakadályozza, hogy a koleszterinplakkok eltömítsék a vénákat. Azonban a ginkgo biloba esetében nem minden tulajdonság bizonyul jótékonynak. Lehet mellékhatásokat is előidézni a ginkgo biloba fogyasztásával, ezenfelül vannak olyan esetek, amikor ellenjavallatokkal kell élni a ginkgo biloba fogyasztását illetően. Ezek mind a ginkgo biloba veszélyeinek tekinthetőek.

A ginkgo biloba egyik legsúlyosabb veszélye szorosan kapcsolódik annak antikoaguláns tulajdonságaihoz. A ginkgo biloba egyes aynagai megváltoztatják a vérlemezkék tapadását, melyek fontos szerepet játszanak a véralvadásban. Éppen ezért nagyon fontos, hogy műtét előtt hagyjuk abba a szedését, illetve kerüljük a vérhígítókkal történő együtt fogyasztását. A ginkgo biloba okozhat véralvadási zavarokat, azoknál az embereknél, akik már eleve ilyen problémával küzdenek, még nagyobb veszélyt hordoz a ginkgo. Nekik tehát elengedhetetlenül fontos, hogy konzultáljanak az orvosukkal a ginkgo biloba használatát illetően. (Hasonlóan érdemes konzultálni az orvossal egyébként, ha egy egyszerű fogyókúrás kiegészítőt el kezdünk szedni, például az ördögnyelv kapszulákat, melyekkel hatékonyan meg lehet szabadulni a súlyfeleslegtől).